Allt om köttfärs
Köttfärs brukar vara det billigaste kött till vardagsmaten
men kräver lite arbete och inspiration
så man inte tröttnar lätt på samma gamla köttfärssåsen till pastan.
Tyvärr så får man alltid köttfärsen för fin malt
Den passar bra till köttbullar och färsfyllningar.
Till pannbiffar, hamburgare, limpa och Bolognese (köttfärssås)
föredra jag lite grövre färs. Det är inte lätt att be om nymalen färs längre
så alternativ blir att mala själv och då vet man även kvaliteten på köttet man mala!
Detta var bara mina tankar om köttfärsen konsistens och du kan hoppa över detta
om du tycker det blir för tidskrävande
och fotsätta använda den färdigmalen färs.
Nötfärs? - Blandfärs? - Fläskfärs?
Nötfärs passar best till hamburgare och diverse järpar man ska grilla
Blandfärs passar best till köttbullar, pannbiffar, köttfärslimpa och färs fyllningar där man använda ägg & ströbröd i receptet.
Fläskfärs skall bindas med ströbröd / ris/ mjöl/ potatismjöl eller majsena och passar till olika fyllningar och pannbiffar.
Nästa sida: Pannbiff