Kan göras på bland/nöt/fläsk/lamm - färs
Som med köttbullarna finns det oändliga variationer av pannbiffar.Huvudsaken med en god pannbiff brukar vara kryddningen och sammansättning
för att få en smakfull, fast eller saftig pannbiff.
Variationer på pannbiffen brukar namnet ange exempel:
Tysk biffstek/ Pannbiff - med hackad stekt lök & persilja samt dijonsenap i färsen.
Biff a la Lindström -
med hackad rödlök, rödbetor;
senap & kapris i färsen
Halstrad råbiff -
med hackad rödlök, kapris, paprika, sardeller samt äggula i färsen.
Wallenbergare - original gjort på bara kalvfärs men man kan göra den även på en blandfärs -
tillsätt grädde och äggula (allt ska vara kylskåpskallt), salt & peppar i färsen och vänd färsbollarna i ströbröd eller riven färsk vitbröd och platta till de
Bifteki (Grekiska pannbiffar) - med vitlök, timjan & fårostbitar i färsen
gör så här:
Hacka löken, persilja fint och stek i lite olja/smör
Blanda färsen med alla övriga ingredienser (och krydda efter din smak)
tillsätt lökblandningen & ströbröd eller den blötlagda bröd
blanda ordentlig.
Sätt på ugnen på 185* grader
Forma i lagom stora halvplatta bullar ca 4- 6 st och stek lätt på båda sidor i en stekpanna med lite olja
lyft upp de halvfärdiga pannbiffar och lägg i en passande form för att färdigsteka i ugnen ca 10-15 minuter.
När du lyfter upp de färdiga pannbiffarna så har det säkert bildats lite spad i formen. Häll spaden i en liten kastrull tillsätt en buljongtärning lite soya grädde, mjölk eller vatten och red av med lite mjöl eller majsena och sila av din sås till pannbiffarna!
Lycka till : nästa sida om Hamburgare