Här kan man man absolut vara riktig kreativ för att pröva sina talang.
Några förslag för att tillägga den vanliga köttfärsblandningen (pannbiff)
riven morot - malen/hackad/strimmlad bacon - paprika -
gröna ärtor -
fårost - finhackad persilja - färsk chili -
kokta bönor - hackad rödlök - rökt skinka/fläsk - riven vitkål/rödkål - rostade vitlöksklyftor, kokt ägg
Här ett förslag till recept:
500g blandfärs
3 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk ljummet
1 gul lök, finhackad
salt, malen kryddpeppar och vitpeppar
2 pkt bacon
1 riven morot
1msk persilja
1 msk timjan
1 msk fransk/ vanligt senap
2 msk kikoman soya
gör så här:
blanda ströbröd med mjölken låt stå
hacka/strimmla bacon, fräs med lök, morot, i lite smör/olja, blanda i persilja
låt svalna och blanda
allt i färsen utan 1 ägg där du spara det vita.
häll smeten i en oljad - passande bröd eller ugnsform och klappa lätt till en limpform.
Vispa lätt äggvitan du sparade och häll över limpan.
Skär med en kniv lätt på utan av limpan några korsade fåror (för utseendes skull bara)
grädda i ugnen ca 60 - 70 minuter på 175° grader.