Hamburgaren har satt sina spår i Svensk husmanskost.
Numera finns det inte många Restaurang
som inte har en "Husets hamburgare" på menyn.
Dagens generation av uteätare har svårt att uppskatta vanligt husmanskost
för att den blev för det mesta misshandlad i skolmatsalen.
I hemmet blev de inte hellre serverad god husmanskost
för att tiden inte räkte till för de hårt arbetande föräldrar.
Jag vill inte säga att det är fel att tycker om hamburgare,
men många välja den före möjligheten att pröva på någon annan god alternativ
som Kocken har lagat.
Nog om detta -jag tycker om Hamburgare jag med (ibland)
Hamburgaren ska innehålla minst 75% nötkött och ingen ägg/riven bröd eller annat bindemedel
för att då kalla man den pannbiff eller Amerikansk grillburgare som ser ut mera som pannbiff
Det är själva kryddningen och konsistensen (malning som jag tidigare nämnde) av färsen som är avgörande för en god hamburgare. Den bästa blandningen är 80% franzyska + 20% oxbringa
Köpa du färsen i butiken blir den bäst på blandfärs.
.
Kryddningen: - förutom salt + peppar (standard)
pröva gärna med lite - antingen eller kombination -
sambal olek, riven lök, finhackad bacon, ajvar, curry, paprikapulver, vitlök, chilipulver,
färsk chili, soya, sweet chili, honung, persilja eller annan krydda du har i kryddskåpet.
Tillagning:
gör handflatsstora bollar och placera dem emellan oljad plastfolie och platta ut tills du fortfarande
kan lyfta upp de. Stek i en het stekpanna/ grill utan olja eller annat fett! beroende tjockleken ca 1- 2 minuter på varje sida