Detta behöver du för ca 4 personer
400 gr tigerräkor (eller vanliga räkor som du häller i sist)
1 msk grön curry/ går bra med vanligt curry med
1 msk fishsauce
1/2 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyfta
- pressad
1 msk ljus soja (kikoman)
2 msk sweetchili
1 rödlök - delad &
skivad
2 paprika - delad & strimlad
100gr broccoli
- tärnad
100gr champinjon skivad
1 purjolök - delad & strimmlad
2 morötter
delad i mitten och skivad
1 lime- pressad eller 1tsk ättika
100 gr cashenötter eller tvättade/ osaltade jordnötter
4 msk matolja
gör så här:
heta upp oljan i wokpanna tillsätt vitlök och tinade torra räkor
sautera (sväng) ca 30 sec. lyft upp räkorna och lägg åt sidan
lägg lök, morötter och purjelök i woken
sedan resten av grönsaker
stek under omrörning 30 secunder - tillsätt curry, fishsauce, soja, sweetchili, kokosmjölk och lime låt koka 30 secunder till-
lägg tillbaka räkorna,
och koka 10 sekunder till och strö över nötter innan servering
nästa sida: Kinawok