• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Fishcake (fiskkaka) från Barbados kakefärdig

 

Bajan fishcakes:
som jag har ändrat & anpassad receptet till våra tillgånger

Du behöver följande ingredienser för ca 4 personer:
125g benfri torsk (om du vill ha en mera fast deg)
125 g skinfri strömming (går bra med bara strömming 250g - ökar med 15g mjöl)
1 gul lök finhackad
3 vitlöksklyftor finhackad
1 msk sweet chilisåsfishcake
185 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
1/2 kopp mjölk (125ml )
1/2 kopp vatten (125ml )
30 g rumstempererad smör
2-3 msk finhackad gräslökskålen
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk timjan/ 1tsk torkad
1 tsk torkad mejram
1- 2 finhackade chilifrukt
Nymalen svartpeppar/ vitpeppar och salt efter smak
några droppar ättika
Matolja att fritera ifritösen

Gör så här:
Koka fisken i en kastrull med ca 6 koppar vatten och 2 msk salt
samt några droppar ättika i ca 3-4 minuter - strömming 2 minuter.
sila av fisken och låt svalna i en bunke.
Smula fisken med fingrarna eller en gaffel.
Lägg i alla ingredienser och rör kraftigt tills en tjock smet bildas.fritös2
Eller kör allt i en matberedare på puls steget
Värm en djup kastrull eller fritös till max hälften med olja
till en medeltemperatur på ca 150°
Med en matsked som du doppa i heta oljan först
droppa du bollar av smeten i fritösen
och vänd bollarna då och då  tills de är gyllenebrun. 
testa dig fram om de är klara eller ej!
Lät rinna av på hushållspapper och servera med sweet chilisås/ kryddad kall tomatsås.
eller som i Barbados med deras egen Hot Sauce

Nästa sida: Hot Sauce
Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos