• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Boulangere - potatis

Detta är en klassisk Fransk recept på en potatislåda som passar till kött/fågel eller fisk

Det här behöver duboula för ca 4-5 personer
900 gr potatis tunn skivad (med skal)
1 stor gul lök, tunn skivad
3 dl varm hönsbuljong/vegetarisk
2-4 skivade vitlöksklyftor
25 gr skivad (kall) smör
1msk rappsolja/olivolja
1 tsk timjan
Salt & peppar efter smak

så här gör du:
sätt ugnen på 180° (gasugn) 200° (varmluftsugn)
häll oljan i en rund panna/bakform och placera ett lager av potatis rund botten
lite salt & peppar, lök, timjan samt vitlök och en skiva smör
gör flera lager tills alla ingrediener är slut och toppa med en skiva smör
fyll på med höns/vego buljong tills den nå 2/3 av potatisen
täck med lock eller alufolie och grädda i 40 minuter
ta bort lock/folien och grädda ca 5- 10 minuter till
lycka till!

Tipps: du kan ökar smaken om du lättsteka löken med timan i rappsolja 2- 3 minuter

Nästa sida: lökringar

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos