• Startsida
  • Index
  • Nästa sida
I Barbados finns denna sås på alla bord i stället för ketchup!

Bajan Hot Sauce, A taste of Barbados
peppar hotsauce

Ingredienser:
1-2 Red Savina Habanero stjälkar borttagna, grovhackade
1 gul lök grovhackad ca. 2,5 dl
4 vitlöksklyftor grovt hackade ca. 2 msk
2,5 dl vinäger
1 dl senapspulver
eller Dijon
1msk gurkmeja
2
msk mörkt farinsocker/råsocker
2 msk riven pepparrot
2 msk rapsolja
1 msk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 lime färskpressad

ca 1-2 dl vatten

Instruktioner:
Lägg vitlök, lök chili i en mixer.
OBS: Det är en bra idé att bära handskar när du arbetar med
chili,
tillsätt vinäger, senap, gurkmeja, socker,
vatten, olja, salt och peppar och blanda väl,
överför till en kastrull och låt sjuda i
5 - 10 minuter.
Stäng av värmen, pressa
in en lime och rör om.
Testa och anpassa efter smak fyll steriliserade burkar eller flaskor,
förvara i kyl tills den ska användas.

Lycka till!

Nästa sida:

http://mat-skola.se/boulangere.html

 

 

 

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos