Ingredienser:
1-2 Red Savina Habanero stjälkar borttagna, grovhackade
1 gul lök grovhackad ca. 2,5 dl
4 vitlöksklyftor grovt hackade ca. 2 msk
2,5 dl vinäger
1 dl senapspulver eller Dijon
1msk gurkmeja
2 msk mörkt farinsocker/råsocker
2 msk riven pepparrot
2 msk rapsolja
1 msk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 lime färskpressad
ca 1-2 dl vatten
Instruktioner:
Lägg vitlök, lök chili i en mixer.
OBS: Det är en bra idé att bära handskar när du arbetar med chili,
tillsätt vinäger, senap, gurkmeja, socker, vatten, olja, salt och peppar och blanda väl,
överför till en kastrull och låt sjuda i 5 - 10 minuter.
Stäng av värmen, pressa in en lime och rör om.
Testa och anpassa efter smak fyll steriliserade burkar eller flaskor,
förvara i kyl tills den ska användas.
Lycka till!
Nästa sida:
http://mat-skola.se/boulangere.html