Majonäs
Inget kan jämföras med en hemlagad sådan
och det är inte så svårt som många tror!
Här är receptet:
2 äggula (eller 1 hel ägg) ja det fungera även med hela äggen!
1 msk senap (helst dijon)
1/4 dl vatten
1 tsk ättika/vinäger
3 - 4 dl rapsolja
några droppar Worchestershire (man kan vara utan)
samt lite salt & peppar.
gör så här:
Börja att vispa äggen tillsammans med senapen & kryddorna,
antingen för hand (ca1 minut)
eller i en Matberedare (går bra med knivdelen) ca 20 sk.
Droppa sakta in hälften av oljan - droppa in vattnet och resten av oljan.
Ökar med mera olja om den är för tunn eller lite mera vatten om den är för tjock.
har några finhackade/pressad vitlöksklyftor med från början samt lite cayennpeppar så blir det aioli!
Eller denna variant: Toum
Lycka till