• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Sausage rolls - Bakade korvrullar

En utmärkt rätt som tilltugg, på en buffe, picknick eller barnkalas
som jag har prövad många gånger pga stor efterfrågan.

Detta behöver du:

ca 250 gr nötfärs
ca 250 gr fläskfärs (det går även att variera med lamm/fågelfärs)
4 gul/små lök hackad
4 ägg
2 dl ströbröd
1 msk timjan
3 vitlöksklyftor - hackad/pressad
4 morötter
lite oregano eller sesamfrön (bara för utseende skull)
1 msk dijonsenap
salt & peppar
50 gr smör
lite olivolja/rapsolja
Smördeg 1pk

Steg 1
skala och riv morötterna, bryn i smör ca 4 minuter (rör om då och då) häll i en mixer och gör till puré - låt kallnar Bryn löken & vitlöken i olja med timjan lite lätt och låt svalna
Steg 2
blanda färssorterna i en skål och tillsätt morotsmos, löken, senap, ströbröd, salt och peppar
Steg 3
dela äggen och vispa lätt äggulan
(äggvitan kan du vispa lätt och hälla i färsen)
Steg 4
på en mjölad bakbräda kavla du ut smördegen till dubbla storlek och dela i mitten
rulla hälften av färsen med händerna till en passande avlång form och lägg på degen.
Pensla motsatta sidan med lite äggula och rulla ihop.
Gör nästa rulle likadan
Pensla hela rullen med äggula och strö lite oregano
eller och sesamfrön på
baka i ugn 175° ca 15- 20 minuter

Servera med en kryddig tomatsos/ sweetchili som dip

Källa: Masterchef

Nästa sida: Korvsallad

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos