Bayersk Korvsallad
Detta är en rätt som jag lärde mig i München
Jag tycker den är en passande rätt på en buffé, kvällsmål, mellanmål eller picknick.
Du behöver för ca 3 peroner
150 gr. tunn skivad antingen eller - falukorv - bierwurst- mortadella
4 skivor (50 gr) ost efter din smak - edamer - prästost - gauda
1 stor eller 2 mindre rödlök eller gul lök
1 msk. hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger eller1 msk ättika
2 msk rapsolja
2 msk vatten
lite salt & peppar och en nypa socker
gör så här:
lägg ut korven på en stor tallrik eller mindre fat
skala, dela löken i mitten och strimla den fin, fördela löken över korven
strimla osten och fördela över korven
Blanda olja, ättika, vatten, salt, peppar, socker, persilja i en skål och häll över salladen
kan serveras direkt eller senare
Passande till denna rätt är nybakad bröd eller som dem gör i Bayern med stekt potatis