• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Lättbakad hållbart bröd

bred

Ett recept som jag hittade i en tidning för länge sen.
Damen som satt ihop receptet hade nog inte tänkt
att göra detta bröd från början.
Hon hittade inte receptet och improviserade

Men hur som helst har jag använd detta recept i många år
och är väldig tacksam för detta lyckade misslyckande.
OBS ju slarviga man rör ihop degen desto bättre tycks det bli.
Pinfärsk måste man skära lite tjockare skivor
men efter några dagar så kan man skiva hur tunn som helst .

Ingredienser för en Limpa

50g. jäst
2 1/2 dl. ljummet vatten
1 dl. surt äppelmos eller gräddfil/cremefraiche
2 tsk salt
3 dl. Rågmjöl
3 dl. Vetmjöl

gör så här:
rör ut jästen i vattnet tillsätt äppelmos & salt - tillsätt båda mjölsorterna
rör om tills allt är blandat - obs ingen knådning behövs
häll direkt i en avlång smord form 1 1/4 l
täck över med en bakduk - låt jäsa minst 4 timmar
eller över natten (brukar jag göra) grädda i 175-200° 45 min
lägg brödet på ett galler pensla med hett vatten täck över med ett bakduk

Ps. jag har testad denna recept med yoghurt/ färskost
istället för äppelmos och det fungerade utmärkt

Nästa sida: Baka paj

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos