gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbröd och smält smör
ta bort svålen och det mesta av fett på skinkan.
Pensla på röran över hela skinkan. Strö över ett lager ströbröd.
Griljera i ugnen i 15 minuter pensla med smält smör och - grilla 5 minuter till
Du behöver
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt, kallriven potatis (400 g motsvarar ca 5 st)
3 ansjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning
gör så här
Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis.
Hacka ansjovisfiléerna. Bland ner dem, ansjovisspad och ägggulor i potatisblandningen.
Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
Sätt ugnen på 150°.
Forma stora köttbullar och lägg på fat.
Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör.
Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.
4 st urvattnade sillfiléer i munsbitar
låt den vattnar ut minst en timme till under kall rinnande vatten
Lag
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
1st strimlade rödlök
4 st lagerblad
8 st kryddpepparkorn
4 st kryddnejlikor
1 tunn skivad morot
vill du ha lite extra röd färg så ta lite rödbetsspad med i lagen
Koka upp lagen (2 minuter) och låt svalna
lägg i sillen och låt stå i kylen minst 1 dag
God Jul och lycka till!