• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Gratinerad fylld Hummer

lob

Detta behöver du för 4 personer:

    2 kokta humrar
    1 gul lök
    2 msk rapsolja/ smör/ margarin
    10 skivade champinjoner
    1/2 riven morot
    ca 1 msk vetemjöl
    1 dl vitt vin/ alkoholfritt
    2 dl vispgrädde/ matgrädde/ creme fraiche
    2 mst tomatpuré
    hum 1 tsk dijonsenap
    1 msk konjak eller brandy
    2 finhackad chilifrukt
    2 msk finhackad persilja
    1 citronklyfta
    1 dl riven lagrad ost
    salt & peppar
gör så här:

Dela hummern längs med ryggen. Knäcka klorn med baksidan av stora kniven, låt sitta kvar.
Ta ut köttet från hummerstjärten och eventuell rom, grovhacka det. Skjöl bort resten och ställ allt i kylen.
Börja med stuvningen:
Hacka löken och bryn den i en kastrull med smör, morötter, champinjoner, chilifrukt & tomatpure.
Strö över mjöl (tar du creme fraiche 1 msk annars 2 msk) rör om och släck med vitvin och sedan grädden.
Blir det för tjock öker med lite mjölk. Tillsätt senap, salt/peppar, konjak, pressad citron & persilja.
Häll i hummerköttet och låt koka upp, fyll hummerskalen med fyllning strö på riven ost och grilla i ugnen i ca 5 minuter på 225*

PS. Låt hummern med fyllning svalna och täcka över med plastfilm ställa i kylen tills det är dags och då strö över osten
( högst 24 timmar)

Champange tips:

Hur man kan höjer smaken på en mindre kostsam Mousserande alternativ.
Det som avgör de fina Champanjesorter är att de ha lite av den finaste Cognac i flaskan när den lagras
Så toppa ditt glas med lite Cognac - Voila -

Lycka till:

 

 

 

 

 

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos