använder man en tryckkokare först
så blir revbenen garanterad mjuka och lena att äta
Till ca1kg revben behöver du
tryckkokare och ugnsplåt helst med galler
till lagen:
1 gul lök skivad
2 morötter skivad
2 lagerblad
1 tsk pepparkorn vitt eller svart
till marinaden:
3 msk tomatpuré
1 msk kikoman soja
1 msk paprikapulver
1 msk curry
2 msk råsocker eller honung
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 msk timjan
1 msk rapsolja
2 msk vatten
gör så här:
lägg de sköljda revben i tryckkokaren
fyll på med vatten till 2/3 del av köttets höjd
häll på lag innehållet, sätt på locket med stängt ventil
koka på full värme tills det börja pysa
sänk värmen till hälften och öppna ventilen ett varv
koka ca 40 minuter
efter 40 minuter ta bort kokaren och flytta den till vasken
låt kall vatten rinna över locket tills det börja stor pysa
sedan kan du öppnar locket och kolla att köttet är färdigt kokt
d.v.s. när du sticker in en köttgaffel så ska köttet glider av gaffeln
om inte, gå ett stek tillbaks och koka 5 minuter till
låt köttet svalna tills du kan skära det i grova bitar längs benen
häl l spaden från kokaren över till ugnspannan lägg på gallret
och lyft köttet dit, pensla köttet med marinaden
grilla på hög värme 225 grader i ca 5- 10 minuter i ugnen
lyft över revben till ett serveringsfat och häll spaden i en kastrull
blanda ca1 msk vetemjöl /majsena med lite vatten och häll i fonden tillsätt 1 tsk Dijon senap/ vanligt senap och rör om
öka med vatten om det behövs sila och servera såsen till revbenen