ett perfekt kötträtt till picknick
som man kan ladda på mackor eller till salladen
du behöver en djup ugnsgryta med lock
till ca 1kg fläskkarré
marinaden:
2 msk tomatpuré
1 msk kikoman soja
1 msk chilipulver
1 msk rosmarin/timjan
1 msk råsocker
2 msk vatten
2 msk rapsolja
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
2- 3 droppar hickory (är en rökarom från ett valnötsväxt) - kan utelämnas
toppa med:
1 gul lök finstrimlad
ca 3 vitlöksklyftor pressad
gör så här:
lägg hela köttet (skölj av med kall vatten först) i grytan
blanda marinaden i en liten skål och fördela rund hela köttet
toppa med löken och vitlöken
grill på lägsta värme i gasugn ca 125 – 150 grader
i mitten av ugnen ca 4 timmar
kolla 1 gång i timmen att köttet inte bränns fast i botten
och fyll då på med1 dl vatten om det behövs
låt vila en liten stund innan du dra isär köttet med 2 gafflar
går bra att frysa när och spara!