Knäcka äggen, vispa äggen (inget salt i), häll i en smörad panna, dra gaffeln till mitten och låt äggen rinna tillbaka, nu kan du river i ost eller annan varm fyllning,
lossa kanten från pannan, vänd den ena halvan på den andra och lyft över till tallriken.
Obs. pannan bör inte blir för varm blir den det
så dra den ifrån värmen fram och tillbaka,
äggen ska sakta stelna kKrydda med salt & peppar!
Tips på fyllningar: tomat, lök, ost – sparrisröra – brynta kantareller/ champinjon
dillstuvade räkor – krabbröra – tonfiskröra – smörslungad färsk spenat.
Äggröra
3 ägg
50 gr smör/margarin
1 msk cremefraich (salta efteråt annars släppa äggen)
som man rör i en djup teflonpanna eller en slät kastrull med mycket smör i.
Här gäller det att man rör om med en trä/plast slev hela tiden och ta pannan från värmen fram och tillbaka
tills äggen fått en fast konsistens.
Blanda hela eggen med smör i kastrullen och rör om hela tiden på svag värme,
ta kastrullen fram och tillbaka från värmen tills äggen ta form och tillsätt
sedan cremefraich, salt & peppar