Gulasch är en av mina favoriter bland grytor & soppor
Du behöver ca 4 personer:
500 gr tärnad nötkött
250 gr hackad gul lök (ca 4 st)
3 msk paprikapulver ( rosen paprika)
3 msk tomatpuré
3 hackade morötter
2 tärnade färsk paprika
1 tsk mejram
1 tsk kummin
2 tärningar köttbuljong
4 hackade vitlöksklyftor
1 liten bit citronskal
salt/peppar
1 msk hackad persilja
1/2 dl creme fraiche/ yoghurt
Så här gör du:
bryn löken i matolja (rapps) tillsätt köttet, samt paprikapulver, tomatpure, kummin, mejram,
hackade vitlöksklyftor, buljongtärningarna , citronskal och vatten så att det täcker köttet.
Koka saktar under lock 1/2 timme- tillsätt skalade tärnade morötter koka ca 10 minuter till
(beror på köttärningarns storlek) tillsätt salt efter smak
och kanske efter tycke lite cayennepeppar
om man vill har det lite hetare.
Innan du servera - häll i lite hackad färsk persilja i grytan
& servera med en klick creme fraiche/yoghurt på tallrikenn.
Man kan har ris, potatis eller tagliatelle till grytan.
Samma recept passar till gulaschsoppa -
gör köttärningar och morötterna mindre bara, samt minska koktiden och ökar med vatten.