Min farmor gjorde ibland denna rätt när jag var liten och jag känner smaken
av den i munnen än i dag
Detta behöver du för ca 4 personer:
250 gr. köttfärs/blandfärs
3 msk rapsolja
1 msk smör
2 gul lök (smålök) hackad
1 -2 färsk skalad gurka (beroende på storlek)
1 knippa persilja
1 buljongtärning (kött/höns)
2 dl vatten
salt/peppar
1 dl yoghurt/creme fraiche/gräddfil
gör så här:
Hacka löken - skala gurkan och dela i mitten, med en matsked skrapa ut gurkkärnor
skär gurkan i tjocka skivor - hacka den tvättade persiljan
fräs löken + färsen i oljan/ smör tills köttet har blivit väl stekt
tillsätt buljongtärningen och vatten - fräs under lock ca 10 minuter
(tillsätt mera vatten under tiden om det behövs)
tillsätt gurkan - persilja samt krydda - sätt på locket igen & och fräs 5 minuter till.
Servera med en klick yoghurt
Pressad potatis eller mos passar utmärkt till.
Nästa sida: Fishcake/fisk-kaka