Detta Behöver du:
3 msk hackad bladpersilja
4 tskt färsk oregano fin hackad (eller 2 tsk torkad oregano)
1 finhackad mild
chili (utan frön)
8 vitlöksklyftor fin hackad
2 msk fin hackad röd paprika
150 ml olivolja/rapsolja
1 1/2 dl sherryvinäger/rödvinsvinäger
salt & peppar till avsmakning
gör så här:
Blanda alla ingredenser i en skål och spara 1/4 del för att pensla köttet efter grillning
häll blandningen i en passande form (köttbitarna ska ligger platt)
täck över med plastfilm
och låt vila i kylen 2 timmar - vänd på köttet och låt vila 2 timmar till.
Låt köttet rinna av på ett galler innan du grilla den utan kryddblandningen (släng kryddblandningen köttet var i)
Vid sluskedet av grillning toppa med marinaden du sparade
Detta behöver du:
2 medlstora gula lökar
12
vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk timjan
3 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk torkad salvia
3 msk grovmalen svart peppar (pepparkvarn)
4 msk olivolja/rapsolja
ca 2 msk salt efter smak
gör så här:
Hacka lök & vitlök i en matberedare
tillsätt kryddorna, salt & olja
Gnid in köttbitarna med blandningen och låt stå i kylen täckt med plastfilm över natten (minst 6 timmar)
Grilla med kryddorna på