Det är inte bara Svenskar som har kräftor som tradition.
I New Orleans, LA- (USA) äter man Kräftor i samma passion
som vi, fast ....inte kall utan varm och kryddad!
Så här ett av deras recept på kräftor som dem gör.
Recept på Crawfish boil:
2 kg färska kräftor
4.5 l vatten
8 lagerblad
20 gr. salt
14 gr. kajennpeppar
4 gr. kryddpeppar
3 gr. senapsfrön
2 gr. korianderfrön
2 gr. dillfrö
2 gr. röd paprikafrön
2 gr svartpepparkorn
4 hela kryddnejlikor
1 hel strimmlad blekselleri
2 hela skivade lök
2 hela vitlökshuvud (skalad skivad)
gör så här::
I en hög hastrull koka upp vattnet och alla ingredenser (utan kräftor)
i medelvärme 30 minuter utan lock.
tillsätt kräftor (levande) och koka i hög värme 5 minuter
ta bort från spisen och låt stå i minst 30 minuter
Servera med mycket färsk bröd och servetter
Kräftstjärtarna är perfekta tillsammans med fläskkött
och är fantastiska i en carbonara.
du behöver förutom kokta pastan
3- 4 skivor bacon
1 gul lök- hackad
1 dl vitvin
2 dl matgrädde
2 msk smör/margarin
1 msk hackad färsk basilika
nogra droppar tabasko/kayennpepar
gör så här:
smält smör/margarin i en panna, lägg till hackad lök,
strimlad bacon, bryn allt 2minuter
tillsätt
några droppar tabasco/kayennpeppar
och en skvätt torrt vitt vin/vatten.
Lägg i kräftstjärtarna och sautera. Toppa med grädden, färsk basilika
och sautera lite till innan du häller det över färsk pasta, ris eller kokt potatis.
Källa DN Jim Breen
Nästa sida: Ceviche