Utrustning:
liten kastrull, skål,
ballongvisp,
springform, degskrapa
Detta behöver du:
till tårtbotten:
200 gr mandelsplitt
150 gr strösocker
4
äggvitor
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vetemjöl
Gör så här
blanda allt väl med en visp och
grädda i ugn i en smörad/mjölad springform
på
175° i ca 15- 20 minuter - låt kallna i formen
Topping:
400 gr mörk choklad (70 %)
150 gr ljus choklad (70 %)
2 tsk Nescafé
4 dl grädde
25 gr osaltad smör
2 cl whisky/rom eller 10 droppar arom rom
smält chokladen över varm vatten, rör i smält smör , grädde , nescafé och whisky/rom.
Häll över tårtbotten och låt kallna.
Servera med vispgrädde samt lite färsk fruktsallad.