• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Min favorit Chokladkaka

Denna recept hittade jag i början på 80 talet kladd
och den förbättrades med åren och har blivit min succetårta på alla ställen jag serverade den.

Utrustning:
liten kastrull, skål, ballongvisp,
springform, degskrapa

Detta behöver du:
till tårtbotten:
200 gr mandelsplitt
150 gr strösocker
4 äggvitor
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vetemjöl

Gör så här
blanda allt väl med en visp och grädda i ugn i en smörad/mjölad springform
på 175° i ca 15- 20 minuter - låt kallna i formenchoklad

Topping:
400 gr mörk choklad (70 %)
150 gr ljus choklad (70%)
2 tsk Nescafé
4 dl grädde
25 gr osaltad smör
2 cl whisky eller rom/ 10 droppar arom rom
smält chokladen över varm vatten, rör i smält smör , grädde , nescafé och whisky/rom.
Häll över tårtbotten och låt kallna.
Servera med vispgrädde eller mandelflarn

Nästa sida: Sachertårta

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos