• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Bajan (Barbados) Bakesbakes

Om du aldrig har provat Bajan bakes, lovar jag du kommer att älska de
eller åtminstone dina barn eller barnbarn.
Perfekt frukost eller mellanmål!

Du behöver förutom en djup stekpanna & en hålslev

2 koppar vetemjöl/ eller mjöl du föredra

2 ½ tsk bakpulver

½ dl socker

½ tsk salt

1 teskedsspets kanel

1 teskedsspets muskot

2 msk osaltat smör, mjukt

ca ¾ kopp varmt vatten

Olja till stekning ca 3dl

Sylt att toppa med eller lite äggröra som frukost

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en skål

tillsätt mjuk smör- knåda runt med en träslev
tillsätt sakta vatten tills mjölet släppa från kanten av skålen

flytta över degen till en mjölad skärbräda och knåda lite till.
Heta upp oljan i stekpannan (mellan värme)

Doppa en stor matsked lätt i oljan och forma små plättar
och stek dessa i den varma oljan ca 1 minut på varje sida

Flytta över till en tallrik med hushållspapper på och servera.

Lycka till!

Nästa sida:Sockerkaka


Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos