Cassava, även känd som yuca eller mandioca, är populär i latinamerikansk mat
och är även mycket populär i Afrika och Asien.
Cassava är en stärkelserot
och kan kokas, stekas, mosas eller friteras som potatis.
Skala roten och dela i ca 3 dela.
Ta en stor kastrull täck yucan med vatten, tillsätt lite salt och koka upp, minska värmen till medium och koka vidare ca 15-20 minuter eller tills den är mjukt.
Sila från vattnet och klappa torrt med pappershanddukar.
Skär den kokta yucan i 1.5 cm stora stavar eller tunna skivor.
Fyll en stor stekpanna med hög kant tillräckligt med vegetabilisk olja 1/3 del av pannan.
När oljan är varm, lyft yucan försiktigt i den uppvärmda oljan med en hålslev.
Stek dem guldbrun på båda sidorna ca 6 till 8 minuter.
Lyft upp yucan från oljan med hålsleven och dränera på pappershanddukar.
Strö på lite salt och servera med valfri dippsås eller servera till kött/fisk.
Nästa sida: Att koka ris