För ca 500gr tjocka revbensspjäll behöver du:
Till kryddblandningen
1 msk hackad lök/lökpulver
1 msk hackad vitlök/vitlökspulver
1 msk senapspulver (engelsk mustard)/stark senap/dijonsenap
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 msk brun socker (råsocker)
2 msk salt
Till marinaden behöver du:
hälften av kryddblandning samt
1 dl balsamvinäger
1 dl rödvin
1 dl tomatpure
1 brk hackade tomater (200gr)
3 lagerblad
1 dl hackad blekselleri
skal av en apelsin riven eller hackad
gör så här:
Blanda kryddblandningen och gnugga in revbenen med halva kryddblandningen
Grilla i ugn på 225° 3-4 minuter på varje sida och lägg spjällen i en djup ugnspanna.
Marinaden:
blanda alla ingredienser och resten av kryddblandningen - koka ca 3 minuter
och häll den varma marinaden över köttet och täck med alufolie
grilla i ugn 90 minuter på 175° grader.
Vänd köttet 2-3 ggr under stekning
Källa: Masterchef Australia