• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Annorlunda köttfärssås

Min farmor gjorde ibland denna rätt när jag var liten och jag känner smaken
av den i munnen än i dag

Detta behöver du för ca 4 personer:

250 gr. köttfärs/blandfärs
3 msk rapsolja
1 msk smör 
2 gul lök (smålök) hackad
1 -2 färsk skalad gurka (beroende på storlek)
1 knippa persilja
1 buljongtärning (kött/höns)
2 dl vatten
salt/peppargurka
1 dl yoghurt/creme fraiche/gräddfil 

gör så här:
Hacka löken - skala gurkan och dela i mitten, med en matsked skrapa ut gurkkärnor
skär gurkan i tjocka skivor - hacka den tvättade persiljan
fräs löken + färsen i oljan/ smör tills köttet har blivit väl stekt
tillsätt buljongtärningen och vatten - fräs under lock ca 10 minuter 
(tillsätt mera vatten under tiden om det behövs)persilj
tillsätt gurkan - persilja samt krydda - sätt på locket igen & och fräs 5 minuter till.

Servera med en klick yoghurt 
Pressad potatis eller mos passar utmärkt till.

Nästa sida: Fishcake/fisk-kaka

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos