Steg 1
skala och riv morötterna, bryn i smör ca 4 minuter (rör om då och då) häll i en mixer och gör till puré -
låt kallnar Bryn löken & vitlöken i olja med timjan lite lätt och låt svalna
Steg 2
blanda färssorterna i en skål och tillsätt morotsmos, löken, senap, ströbröd, salt och peppar
Steg 3
dela äggen och vispa lätt äggulan
(äggvitan kan du vispa lätt och hälla i färsen)
Steg 4
på en mjölad bakbräda kavla du ut smördegen till dubbla storlek och dela i mitten
rulla hälften av färsen med händerna till en passande avlång form och lägg på degen.
Pensla motsatta sidan med lite äggula och rulla ihop.
Gör nästa rulle likadan
Pensla hela rullen med äggula och strö lite oregano
eller och sesamfrön på
baka i ugn 175° ca 15- 20 minuter
Servera med en kryddig tomatsos/ sweetchili som dip