• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Rollmops mops

(Tyskarnas favorit sill)
passar utmärkt till Jul, Nyår, Midsommar eller som en Återställare!

Du behöver:
12 urvattnade sill med skinn- bäst ( går bra med strömming från Västkusten, om de är lite större)
lite dijonsenap (stark enap)
1-2 skivad rödlök
smörgåsgurka/salt/dill/ hel ca 4 st
lite paprikapulvermops
tandpetare

Till marinaden:
1 l vatten
5 msk 10% ättika
1 msk senapsfrön
2-3lagerbladmops2
1 nypa torkad dragon
3-5 msk socker (efter önskad syrlighet)

Gör såhär:
Blanda alla delar till marinaden i en kastrull och koka upp – sänk värmen
sjuda en halv timme till på svag värme – låt svalna till rumstemperatur
strö in löken.mops3

smeta lite senap på insidan av sillen och strö lite paprikapulver över.
Dela gurka i passande små stavar och lägg i mitten-
rulla ihop (skinnsidan ut) och sätt två tandpetare i mitten så de håller ihop.

Lägg Mopsarna i en stor syltglasburk med lock (eller skål med lock)
Häll över spaden och tillslut burkenmops4
låt vila i kylskåp minst 2-3 dagar.

Tips: om du kan låta bli att plocka upp dem med fingrarna
och använder en gaffel eller korvtång så håller de i flera veckor.

 

 

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos