• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Chokladmousse

Du behöver för ca 4 portioner:mous

    125 g + 25g mörk blockchoklad (70 %)
    2 äggulor
    3 msk florsocker
    1
     msk snabbkaffe utrörd i 2 msk kokvatten
    3 dl vispgrädde - några droppar rumextrakt

    gör så här:
    Bryt chokladen i små bitar (125 g) och smält den i en rostfri skål
    över kokande vatten.
    Ta skålen av värmen och låt smeten svalna något.

    Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje.
    Tillsätt florsocker, kaffe, rumextrakt och låt svalna lite till.

    Vispa grädden inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten försiktig
    med en degspade Spritsa moussen i dessertglas eller små skålar
    Riv resten av chokladen med ett rivjärn (inte den minsta sidan)
    och strö över moussen

    Lycka till

    Nästa: Pannacotta

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos