kryddor jag hade tillgång på
Jag skulle göra ett bidrag till en familjär strandpicknick i Barbados.
Eftersom man äter för det mesta kyckling eller fisk i Karibien
så fick jag en hel kyckling- gör nått vi inte har smakat här
- var kommentaren.
En picknick i Karibien är en buffé med minst 4 varmrätter samt olika sallader och tillbehör.
Jag visste det skulle komma en hel del eftersom familjer här är stora och alla bruka komma!
Grilla kycklingen som den är, skulle inte räcka länge.
Det måste bli en gryta!
Här är vad jag hittade i förrådet och kylen/frysen
Du behöver:
1 hel kyckling
4 gul lök
1 hel vitlök
2 hackade chilifrukter
2 st lime /1 citron
1 burk tomatpuré (250g)
1 påse paprikapulver (100g)
2 tärningar av kycklingbuljong
ca 8-10 potatis
250 g blandade grönsaker frysta eller färsk (efter din smak)
4 kvistar färsk timjan /1msk torkad
3 msk råsocker -helst eller 2 msk strösocker
2 msk kikoman soya
lite salt & vitpeppar efter smak
och
olja att steka med
gör så här:
tvätta, dela/hacka kycklingen i lika stora delar (med ben) salta och pressa lime över
skala - hacka - vitlök - gul lök
skala potatis och dela i jämnstora bitar ca 3x3 cm
låt de vila i kall vatten bryn löken och vitlöken gyllenebrun
tillsätt timjan - paprika och rör om ordentlig
tillsätt tomatpuré samt vatten tills kastrullen är halv full
rör om hela tiden tills det börja koka
tillsätt socker, soja, salt, peppar, buljongtärningar
tvätta av kycklingsbitar igen och lyft in i kastrullen och låt koka i minst 10 minuter
tillsätt potatisen låt koka minst 15 minuter till
öka med vatten om det blir för tjock
tillsätt grönsakerna och koka 5 minuter till
En god sallad och färsk bröd till
gör det till en hel måltid för minst 6 personer
PS. Grytan räckte inte till alla som kom, för den var för god!
Nästa sida: Indisk chickencurry