I dag har vi inte längre härligt gul färgad pasta,
för att färg tillsatserna blev förbjudna (med all rätt)
Men du kan ändå få din pasta skiner som solen och dina gäster blir överraskad.
När du koka torkad pasta ta alltid en kastrull större än du tro och har alltid mer en hälften vatten i kastrullen.
Tillsätt lite olja och generöst med salt och om du vill ökar smaken med en buljongtärning
och här kommer ett
bra tips - lite gurkmeja eller morotssaft i kokvatten
ca en 1/2 tsk till 4 pers.
för att få tillbaka en härligt gul färg!
Spaghetti kan du bryter i mitten då passar de bättre i kastrullen och är lättare att äta. Kontrollera konsistens under koktiden (allt från 7-10 minuter se förpackningen)
När pastan är klar häll i en sil, skölj med varm vatten (om den ska ätas med detsamma) kall vatten om den ska ätas senare.
Häll i en serverings skål och blanda lite olivolja/olja/smör/margarin i pastan
samt lite kryddor som salt/ peppar /oregano/ basilika/ vitlök mm.
allt efter din smak.
Färsk pasta (som kostar mera men ofta är värt priset) är lättast att koka.
När vattnet börja koka häll i pastan och när vattnet börja koka upp igen
brukar pastan vara färdig redan!