Har du mjölk där datumet gått ut eller håller på att gå ut, och du vet att du inte kommer hinna använda den, kan du rädda den ändå. Du fryser helt enkelt in den i en lufttät behållare, dock måste det finnas utrymme i behållaren för mjölken att expandera i frysen. Framför allt är detta bra till bakning och matlagning, ska du dricka den får du vara beredd på att den kan den skära sig. Glöm inte datummärka den, den håller i frysen i tre månader.
Hur ofta har man inte vinslattar kvar som man bara häller ut i slasken? Eller har vin som man kastar bort för att det inte smakar gott längre? Sluta genast med det! Ta iskubshållare eller fryspåsar och häll i vinet där. Sedan är det bar att plocka fram och använda i matlagningen, i stället för att öppna en ny flaska enkom för det.
Det här med avokado är ett kapitel för sig. Först är den för hård och omogen när man kommer hem med den, och plötsligt när den legat där ett tag har den blivit övermogen. Det kan gå fort. Märker du att du inte kommer hinna äta upp den eller att den precis är på gränsen till dålig ska du göra så här. Gröp ur avokadon helt, lägg i en mixer och klicka därefter ut den i en iskubshållare och in i frysen. När du ska göra en smoothie nästa gång är det bara att plocka fram och lägga i!