Kok Madam är utmärkt för att:madam

Koka ris. Det bränner inte vid, förblir mycket varmt och sväller bra.
Dra örter och soppa. Kok Madam värmer i ca fyra timmar!
Sjuda kött. Bryn köttet, tillsätt vätska och placera pannan i Kok Madam.
Koka bönor, rödbetor och andra rätter med lång koktid.
Varmhållning.
Ta med på picknicken, på camping, i båten…

Fördelar:
Med Kok Madam minskar du dina el-/gaskostnader. En flitig användare kan spara upp till 30 %!
I Kok Madam tillagas maten sakta vilket bibehåller smaken.
Kok Madam sköter sig själv - du får tid till annat.
Kok Madam bränner aldrig vid maten.
Kok Madam tar mindre plats än en vanlig koklåda.
Kok Madam förenklar planeringen. Att en rätt stannar längre i Kok Madam försämrar inte resultatet.
Med Kok Madam minskar du användandet av mikron väsentligt.

Här några recept:

Koka maten ordentlig några minuter före  placering i Kok Madam.
Placera kastrullen med lock sedan i Kok Madam och dra till snöre.
Färdig!Kan inte vara enklare!

Köttgryta (2 pers)
350 g kött, t ex högrev av nött eller kalv, grisbog, vilt eller kanin.
1 gul lök, strimlat
2 st  krossade vitlöksklyfta
margarin eller smör
3 st lagerblad
salt, peppar
rosmarin
Bryna köttet i margarin eller smör och tillsätt lök och vitlök. Röra om ordentlig och bryn löken lätt på svag värme. 
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll på vatten, koka opp
.
Såsen
i vintern:
2 stora morötter
2 stjälkar selleri
2 bifftomater eller tomatbitar i burk
i sommaren
3 kärnfri plommon
1 stor äpple
2 bifftomater 
2 stjälkar selleri
Rensa ingredienser, skära och tillsätts i köttgryta. Röra om och vänta till allt kokas. 
Placera kastrullen i Kok Madam och låt stanna i minst 3 timmar.
Tar ut kött och lagerblad och mixa såsen med mixerstav eller matberedare.
Skära upp köttet i små bitar, tillsätts i kastrullen och varma upp.

Variant:
Skär  1/5 purjolök i tunna strimlor och strö över grytan just före serveringen.

Linssoppa (vegetarisk)
1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl linser
2 gula lökar
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 burk champinjoner
1/2 msk kummin
1 krm chili
11/2 msk vetemjöl
11/2 msk margarin eller smör

Koka färdig linserna i buljongen. Det gör man så här:
Koka upp 1 l vatten, tillsätt buljongtärning och linser. Koka upp igen och placera kastrullen i Kok Madam.
Linserna bör kokas under ca 45 min. I Kok Madam blir de färdig i ca 11/2 timme.
Skära löken, pressa vitlöken. Värma margarin eller smör och fräs grönsakerna i margarin eller smör. Strö över mjölet, rör om och tillsätt tomater, champinjoner, chili och kummin, rör om och späd med buljongen och linserna.
Förslag: 
Servera soppan med grovt bröd och tillsätt en skvatt grädde eller crème fraîche.
Varning:
Om kastrullen tas ut Kok Madam är locket och öron väldigt varmt.  Efter1 timme är temperaturen i Kok Madam 70° och efter 2 timmar 56°.
Använd grytlappar när man tar ur kastrullen.

http://www.ullbutik.se/

Nästa sida: om korvar