Ny länktade jag att gå ett steg upp, men resurser till en fullframekamera (pro) räcker inte, så det blev en

650

Canon EOS 650D - Precis så smart enkel och avancerad du vill 

Mycket med Canon EOS 650D handlar om förkortningen STM och den nya hybridsensor som kameran utrustats med. STM står för stepper motor, vilket betyder att objektiv med denna beteckning har en steglös motor. Det har främst betydelse för den som filmar och vill ha en mjuk, jämn och tyst fokusering till skillnad från den ofta ljudliga och hackiga autofokusen hos objektiv utan motorzoom.

Det här är första gången man använder detta i en traditionell systemkamera med spegel.

Hybridsensorn i EOS 650D har pixlar som enbart jobbar med fasdetekterande autofokus. AF-systemet använder dessa för att snabbt korrigera fokusen lite grovt för att sedan låta den kontrastavkännande autofokusen finjustera. Det ger en snabbare af än tidigare kameror som bara använder sig av kontrastavkännande fokus.

Denna hybridautofokus ska fungera med alla objektiv, men mjuk och tyst fokusering fås bara när den här typen av sensor kombineras med de nya STM-objektiven. Summan av kardemumman är att filmning med Canon EOS 650D är riktigt angenämt, med en följande och tyst autofokus som verkligen fungerar. Filmar du en person som rör sig kommer fokusen inte att sitta exakt rätt på millisekunden i varje rörelse, utan hänga med och mjukt rulla in fokus igen

Smart pekskärm

En av de absolut största nyheterna är den tryckkänsliga skärmen.
Tittar man på de nya användarna av systemkameror, många med vana av så kallade smartphones som Iphone och Androidlurar, är pekskärmen förmodligen en nödvändighet för att locka till sig köpare. Flera andra tillverkare har redan tänkt på detta och nu är det alltså Canons tur.

Skärmen är av så kallad kapacitiv typ, vilket innebär att ett material som leder ström – som ett finger – måste nudda skärmen för att det ska fungera.Jag kan tycka att många pekskärmar på kameror fungerar för dåligt för att jag ska ha tålamod att använda dem.
Precis som med min smarta telefon vill jag att pekskärmen på min kamera ska vara smart. Smart för mig innebär att skärmen reagerar direkt när jag trycker, inte efter två, tre, fyra … försök. Här tycker jag att Canon har lyckats. Reponsen är snabb och känsligheten riktigt bra.

utdrag av recension Kamera & Bild 2012

6501

Med denna batteripaket blev den inte mera resvänligt

en del av mina senaste favoriter med denna kamera hittar du här

http://opa1klein.wix.com/zoskey-album

Nästa sida