• Startsida
  • Index
  • Nästa sida

Våt marinad till BBQ torrmarinad

Detta Behöver du:
3 msk hackad bladpersilja
4 tskt färsk oregano fin hackad (eller 2 tsk torkad oregano)
1 finhackad mild chili (utan frön)
8 vitlöksklyftor fin hackad
2 msk fin hackad röd paprika
150 ml olivolja/rapsolja
1 1/2 dl sherryvinäger/rödvinsvinäger
salt & peppar till avsmakning

gör så här:
Blanda alla ingredenser i en skål och spara 1/4 del för att pensla köttet efter grillning
häll blandningen i en passande form (köttbitarna ska ligger platt)
täck över med plastfilm och låt vila i kylen 2 timmar - vänd på köttet och låt vila 2 timmar till.
Låt köttet rinna av på ett galler innan du grilla den utan kryddblandningen (släng kryddblandningen köttet var i)
Vid sluskedet av grillning toppa med marinaden du sparade

Torr marinad till BBQdrymarinad

Detta behöver du:
2 medlstora gula lökar
12 vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk timjan
3 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk torkad salvia
3 msk grovmalen svart peppar (pepparkvarn)
4 msk olivolja/rapsolja
ca 2 msk salt efter smak

gör så här:
Hacka lök & vitlök i en matberedare
tillsätt kryddorna, salt & olja
Gnid in köttbitarna med blandningen och låt stå i kylen täckt med plastfilm över natten (minst 6 timmar)
Grilla med kryddorna på

Nästa sida: Wok

Webb design: Olaf Klein Fotos: free stockfotos och egna fotos